Reiniging en inspectie Riool

Vanaf januari 2022 start de Gemeente Terneuzen met het reiniging en inspecteren van het riool in de kern Westdorpe. Deze werkzaamheden worden in samenwerking met M.J. Oomen en PreZero uitgevoerd. In verband met deze werkzaamheden, willen wij u graag voorzien van de volgende informatie. Enkele putten moeten wij toegankelijk maken om verder onderhoud te kunnen verrichten. Hierdoor is het mogelijk dat wij in uw tuin moeten zijn om de putten te markeren en vrij te maken. Tijdens het reinigen en inspecteren wijzen wij u op de aandachtspunten die aan het einde van deze brief zijn toegevoegd.

Planning

De reinigingswerkzaamheden starten vanaf 10 januari 2022 en duren tot 18 maart 2022. De inspectiewerkzaamheden starten vanaf 17 januari 2022 en duren tot 18 maart 2022 Daar waar het riool in de achtertuinen ligt zullen de voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd in de week van 10 januari 2022. Het inzichtelijk maken van deze putten zal worden uitgevoerd door Gilde Infra BV. Deze werkzaamheden zullen in overleg worden uitgevoerd. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Mogelijke overlast door stank rioolwater

Bij het schoonspoelen van het riool met een hogedrukspuit kan het voorkomen dat er kleine hoeveelheden water vanuit de huisafvoer naar boven kunnen komen. Dit geldt voor zowel het toilet als de wasbakken en het bad en/of douche. Deze mogelijke wateroverlast kunt u voorkomen door uw toilet en wasbakken tijdelijk af te sluiten. Dit doet u door de deksel van uw toilet naar beneden te doen en de afvoer van wasbakken e.d, af te dichten met een stop of doek. Mogelijke stankklachten na de reinigingswerken kunt u oplossen door toiletten en afvoeren van wasbakken e.d. door te spoelen. De sifons worden dan gevuld en sluiten de open verbinding met het riool weer af.

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking. Voor vragen of opmerkingen kunt u met ondergetekende contact opnemen. Namens de aannemer is de heer T. van Eijk contactpersoon (0611491555) en namens de gemeente is de heer M. IJzerman contactpersoon (140115).