Dierenweide Westdorpe

Dierenweide Westdorpe

De dierenweide in Westdorpe is eigendom van de gemeente Terneuzen, en wij, Simon en Michèle de Putter zijn de vrijwillige verzorgers van de dieren op de weide.

De weide is bevolkt met allerlei verschillende boerderijdieren. De meeste dieren zoals de geiten zijn al een hele poos op de dierenweide, anderen zoals de varkens Boris en Bieke zijn nog niet zolang aanwezig. De dierenweide is aan verschillende veranderingen onderhevig. Zo zijn er afspraken tussen de gemeente Terneuzen en ons als verzorgers. De gemeente zal een plaats in hun budget proberen te zoeken om zo spoedig mogelijk gevraagde verbeteringen aan te brengen en wij vragen geen onnodige grote uitgaven maar wel echt noodzakelijke.

De eerste aanpassingen, een mooi nieuw geiten klimtoestel gemaakt van bomen uit eigen gemeente is reeds gerealiseerd. De gemeente zal tevens het varkensverblijf voorzien van een nieuw nachtverblijf en een gedeelte langs het hek voorzien van betonnen platen zodat de varkens niet langer tot hun knieën in de modder staan als ze dit niet willen. Het huidige nachthok is droog en warm maar aan de kleine kant.

De gemeente wil de vervanging van het oude houten buiten hek versnellen, we krijgen nog te horen wanneer dit eventueel kan plaats vinden. De konijnen- en caviaverblijven moeten worden gemoderniseerd. We zijn nog in goed overleg met de gemeente wat er ons samen te doen staat in verband met de beschikbare financiële ruimte en de wensen van ons als dierenverzorgers en de vestigingseisen van de dieren.

Zoals u kunt lezen zijn er vele dingen in beweging die niet altijd direct zichtbare effecten hebben maar geduld is een schone zaak al wordt hij ook vaak op de proef gesteld.

Tevens wil ik langs deze weg nogmaals melden dat als iemand een dier over heeft ze deze beter kunnen aanmelden bij ons als verzorgers dan het plomp verloren over het hek te gooien. Dit voorkomt veel stress voor de dieren en veel ergernis voor de omgeving en ons als verzorgers.

Update Juli 2008

We zijn een poosje verder maar we hebben van de gemeente een 10 cm dik betonnen hok voor de varkens Boris en Bieke gekregen. Het geheel is voorzien van twee betonplaten een om droog de weide op te kunnen en een voor het hok van de varkens om hun voer in natte tijden droog te kunnen opdienen en om hun hoeven te laten slijten.

Tevens hebben wij de eerste twee rennen voor de cavia’s en konijnen mogen kopen. We doen het in fases om te kijken of deze rennen wel echt aan onze verwachtingen voldoen. We hebben natuurlijk nog vele wensen maar we moeten eerst deze aanpassingen goed invoeren en dan gaan we weer opzoek naar de volgende verbeteringen.

Het is zomer en helaas mogen wij dan vele dieren onaangekondigd verwelkomen op de dierenweide.

De volgende dieren hebben ze reeds bij ons gedumpt: vele konijnen, ongeveer 8 diverse cavia’s waarvan een aantal het niet hebben overleeft, een tamme rat heel moeilijk te vangen. Drie waterschildpadden en een koppel gansjes/eenden (daar is wat verwarring over).

Dus om af te sluiten : Graag de dieren aanmelden, is voor de dieren beter en voor ons ook. Een dier wat wordt aangeboden met de juiste huisvesting wordt nooit door ons geweigerd wat voor dier ook.

Update augustus 2008

Hierbij doen wij u een foto toekomen van de nieuwste weide bewoner van Westdorpe.

De naam is Chico Lama, een witte lama hengst van 4 maanden die ons dierenbestand is komen versterken.

We gaan nu naarstig opzoek naar een vrouwtjes lama met de juiste kleuren voor onze Chico.

We moeten natuurlijk eerst de financiële kant regelen en dan nog gaan zoeken dus we verwachten niet voor 2009 een vrouwtje te kunnen aanschaffen.

Met vriendelijke groeten,

Simon en Michèle de putter

3 thoughts on “Dierenweide Westdorpe”

 1. Dorpsraad Westdorpe

  @Margot: je kan best gebruik maken van de Facebookgroep “Buurtpreventie Westdorpe”, daar zullen misschien mensen op reageren. Vanuit de dorpsraad kunnen wij niet helpen. Je kan ook een affichje maken en bij onze supermarkt Attent ophangen.

 2. Beste,wij hebben een zeer mooi, maar vooral zeer lief paard waar we een plaatsje voor zoeken. Hij mag niet meer werken, maar geniet wel heel erg van knuffels en aandacht. Wij komen binnenkort zelf naar Westdorpe wonen en zouden hem dan vaak kunnen komen bezoeken.
  Heeft u een plaatsje voor Elton?
  Mvg,
  Margot

 3. boris en bieke

  ik kom net een bericht tegen op facebook dat deze gezonde varken zomaar op een nogal ongepaste manier afgemaakt zijn.
  terwijl er aan mensen was beloofd dat ze herplaatst zouden worden
  Ik weet ook wel dat varkens niet makkelijk te herplaatsen zijn maar dit is rond uit belachelijk
  en dan zeker de manier waarop hoe ze in de trailer zijn geladen en dan daar nog te plekken af maken nee ik vind het rond uit schandalig van jullie

  ik hoop dat u mijn een antwoord kan geven waarom dat dit gebeurd is
  ik heb dit alleen maar van een bericht op facebook mocht ik hard over komen mijn excusses maar als het daad werkelijk zo is gegaan en mensen dit te weten komen krijgen jullie een hoop gezeik gok ik
  ik hoop in ieder geval op een reactie

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.