Dierenweide Westdorpe zoekt nieuwe beheerders

De Dorpsraad van Westdorpe ontving enige dagen geleden een enigszins verontrustend bericht dat de beheerders van de dierenweide in Westdorpe per 1 december a.s. stoppen met de verzorging van de dieren wegens te drukke werkzaamheden in hun eigen bedrijf.

De dierenweide in Westdorpe is eigendom van de gemeente Terneuzen en de afdeling groenbeheer heeft aangegeven dat zij deze taak wel een paar keer kunnen overnemen, maar dat dit teveel tijd gaat kosten om dit volledig in beheer over te nemen. Indien er geen kandidaat wordt gevonden die deze mooie taak wilt overnemen, worden de dieren overgebracht naar de dierenweide in Sas van Gent.

De weide is gelegen naast een speeltuin en is bevolkt met allerlei verschillende boerderijdieren en wordt door vele ouders/verzorgers met kleuters en peuters bezocht om de dieren te bekijken.

Daarom doet de Dorpsraad van Westdorpe een dringende oproep om deze mooie voorziening in het dorp te behouden en doen wij via de media een oproep om een nieuwe beheerder of beheerders te vinden die deze mooie taak over willen nemen. Het zou erg jammer zijn indien de dieren verhuizen naar een ander onderkomen en Westdorpe niet meer kan genieten van deze boerderijdieren ( zie bijlage een foto van de dierenweide Westdorpe ).

Inlichtingen gemeente: afdeling groenbeheer de heer Jan van den Manacker tel:0115-455641
of de Dorpsraad Marijke Hemelsoet tel: 0115-452316

Omdat wij als Dorpsraad de leefbaarheid in ons mooie dorp hoog in het vaandel hebben staan, vragen wij via de media aandacht om deze mooie voorziening te behouden.