De Oostakker – tocht 16 mei 2010

Nachtvoet- en fietstocht

Westdorpe – Oostakker – Westdorpe

Danken in Oostakker – Lourdes

De talrijke dankplaatjes in en bij de grot en verspreid over de hele lengte van de twee ommegangen, meer dan achtduizend, zijn de uitdrukking van diepe gevoelens. Op de meeste vinden we het woord: dank. Die dank is oprecht. Is danken ook niet het mooiste gebed?

Jaarlijks bezoeken vele honderdduizenden mensen Lourdes in Frankrijk maar ook vele duizenden mensen brengen vooral in de meimaand een bezoek aan het Vlaamse Lourdes, Oostakker-Gent.

De bedevaartstocht

En ook wij vanuit Westdorpe gaan dit jaar weer op bedevaart naar Oostakker, het is al weer de vierde keerde dat we deze tocht na een onderbreking van 40 jaar organiseren met nog steeds een stijgend aantal deelnemers. Uiteraard hopen wij ook dit jaar weer met meer mensen te voet, met de fiets of de auto aanwezig te zijn in de misviering in de basiliek van het heiligdom.

Zoals ieder jaar zullen de wandelaars kort na middernacht vertrekken vanaf de kerk in Westdorpe, vervolgens de fietsers rond de klok van 04.30 uur en de mensen per auto rond 06.00 uur.

Wij hopen dan allen ruim op tijd te zijn voor misviering in de Basiliek om 07.00 uur, die weer zal worden voorgegaan door Pastoor Emiel Erpelinck.

Hierna is weer het gezamenlijk ontbijt, een bezoek aan de grot en de terugtocht door het Vlaamse land richting Westdorpe.

Zowel voor de wandelaars maar ook voor de fietsers willen wij proberen om dit jaar op terugtocht een tussenstop te houden met een bakje koffie en iets lekkers.

Het voorlopige programma (tijden kunnen nog wijzigen)

00.30 uur vertrek wandelaars

04.30 uur vertrek fietsers

06.00 uur vertrek auto’s

06.30 uur iedereen is in Oostakker

07.00 uur misviering in de Basiliek

08.05 uur met z’n allen op de foto

08.20 uur gezamenlijk ontbijt

09.15 uur naar de grot – vertrek wandelaars

09.45 uur vertrek fietsers

11.15 uur koffiestop fietsers

12.45 uur aankomst fietsers

15.00 uur aankomst wandelaars

Heb je belangstelling, of twijfel je nog vraag het aan de mensen die voorgaande jaren met ons meegingen of vraag het gewoon bij ons, per telefoon of per mail. Of meld je aan per mail, en vertel het vooral door aan uw familie, vrienden, buren, kennissen, gewoon aan iedereen.

Na aanmelding ontvangt u tijdig nadere gegevens inzake de juiste vertrektijden, de kosten voor de tocht bedragen net als vorig jaar €7,50 per persoon.

Namens de organisatie Oostakker tocht Westdorpe

Carl de Hulsters

Tel 0115-452271

email: cdehulsters@zeelandnet.nl

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.