open dag brandweer westdorpe

Brandweer Westdorpe zoekt nieuwe vrijwilligers

Brandweer Westdorpe zoekt nieuwe vrijwilligers (m/v) die de ploeg willen versterken!

Zonder nieuwe vrijwilligers kunnen wij als Brandweer Westdorpe onze diensten voor het dorp en omgeving in de toekomst niet garanderen!

Wie zijn we?

Wij zijn brandweer Westdorpe.
We bestaan momenteel uit 19 vrijwilligers van alle leeftijden. We hebben sinds 1938 de taak om mens en dier in ons dorp en in de omgeving te helpen in noodsituaties wanneer zij dit zelf niet kunnen. Dit willen wij volhouden! Alleen zonder jullie kunnen wij dit niet. Hoe goed getraind we ook zijn. We beginnen handjes tekort te komen. Zonder jullie kunnen wij niet garanderen dat we altijd
kunnen uitrukken voor noodsituaties in ons verzorgingsgebied wat bestaat uit:

Zonder jullie kunnen wij niet garanderen dat we altijd kunnen uitrukken voor noodsituaties in ons verzorgingsgebied wat bestaat uit:

  • Westorpe
  • Deel Zuiddorpe
  • Overslag
  • Alle dorpen hiertussen

Ook assisteren we andere dorpen en steden in de omgeving als daar onze hulp nodig is!
Als post beschikken wij over 1 tankautospuit en bemannen wij de B.O.E. (Meer hier over? Kom naar de Opendag of op een oefenavond)
Tot op heden rijden we nog steeds op elke melding die we krijgen, maar vroeg of laat kan het gebeuren dat wij te weinig mensen hebben. Hierdoor kunnen wij dan ook niet meer de hulp bieden en zal er een andere post moeten komen uit een plaats verderop. Hierbij gaan vele kostbare minuten verloren die het verschil kunnen maken in iemands leven. Zeker wanneer elke seconde telt!

Wat bieden wij jou?
De kans om het verschil te maken voor familie, vrienden en omgeving te helpen bij een noodsituatie. Een volwaardige brandweeropleiding en training die ook beroepsmatig gebruikt kan worden. Eventuele doorstroming tot andere opleidingen zoals o.a.
chauffeur/pompbediener of bevelvoerder Onderdeel worden van een hechte ploeg die voor elkaar staat.

Wat houdt het in om brandweerman of -vrouw te zijn?

Als brandweerman of -vrouw heb je een heel breed takenpakket. Brand, hulpverlening, levensreddende handelingen, dienstverlening. Kortom alles in het teken van het redden en helpen van mens en dier. Als vrijwillige brandweer oefenen we 1 keer in de week om zo getraind te blijven voor de verschillende taken die we hebben. Ook volg je naast een oefenavond in de week ook 2 jaar lang een avond in de week de opleiding tot manschap.
(Interesse maar vind je 2 jaar te lang? Heb je door de weeks meer tijd? Kom naar de Opendag of neem contact op voor mogelijkheden.)

Is dit Iets voor jou en wil jij je naasten en dorpsgenoten helpen?

Kom dan eens kijken op de open dag op 3 september van 13:00 tot 17:00 of stuur een mail naar

ploegleider.westdorpe@vrzeeland.nl en kom naar een oefenavond!

Je kan ook contact opnemen via onze sociaalmedia platformen op facebook en Instagram

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.