Brandweer Westdorpe zoekt collega’s / Open avond op donderdag 8 september

Het brandweerkorps van Westdorpe zoekt twee nieuwe vrijwilligers voor de blusgroep. Inwoners uit Westdorpe en omstreken die eens vrijblijvend kennis willen maken met het brandweer-vak, zijn op donderdag 8 september welkom tijdens de open oefenavond. Van 19.00 tot 22.00 uur opent de kazerne aan de Molenstraat 54 haar deuren.

De enthousiaste brandweervrijwilligers van de blusgroep Westdorpe staan 24 uur per dag, 7 dagen per week, klaar om hulp te bieden. Door afscheid van collega’s is het korps op zoek naar twee dames en/of heren vanaf  18 jaar die zich willen inzetten voor de veiligheid in hun eigen leefomgeving. Het korps zoekt vooral mensen die in Westdorpe (of directe omgeving) wonen en/of werken.

Hechte groep

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in Zeeland. Op dit moment zijn er 64 posten, 1100 vrijwillige en 130 beroepsbrandweermensen. De meeste kazernes worden dus volledig bemand door vrijwilligers, parttime brandweermensen. Onze brandweermensen voelen een grote maatschappelijke betrokkenheid en zetten zich in voor een veelzijdige taak die veel vraagt, maar ook veel biedt. Ze krijgen er een dankbare, uitdagende job voor terug. Brandweervrijwilligers volgen dezelfde opleidingen als beroepsbrandweermensen, maar er is één verschil: vrijwilligers doen dit werk naast hun gewone dagelijkse werk. Vrijwilligers bij de brandweer ontvangen een vergoeding voor inzetten en oefenen.

Kom een kijkje nemen

Tijdens de open oefenavond op donderdag 8 september informeren de brandweervrijwilligers in Westdorpe bezoekers graag over het werk bij de brandweer. Hoe vaak hebben ze een uitruk? Hoe ziet de opleiding tot brandweerman of –vrouw eruit? Welke vergoeding ontvangt men hiervoor? Doen vrouwen hetzelfde werk als mannelijke collega’s? Bezoekers kunnen daarnaast een kijkje nemen in de kazerne en bij de oefeningen die die avond uitgevoerd worden. Het team van ‘Brandveilig Leven’ is aanwezig om tips te geven over brandveiligheid in en om het huis en voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. De open oefenavond duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

Oefenavond

Geïnteresseerden in een (vrijwillige) baan bij de brandweer van Westdorpe die niet naar de open oefenavond kunnen komen, mogen op afspraak altijd een keer langskomen op een van de andere oefenavonden van het korps, elke donderdagavond om 19.00 uur. Mail voor meer informatie of het maken van een afspraak naar ploegleider.westdorpe@vrzeeland.nl. Meer informatie over het werk van brandweervrijwilligers is te vinden op www.brandweerzeeland.nl.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.